Publicat per & arxivat en General.

Una de les joies del Pallars, el corredor amagat del Pui de Gerber


Dades d’interès

  • Punt de sortida i arribada: pàrquing del refugi de les Ares, unes curves abans del Port de la Bonaigua venint d’Esterri.
  • Distància total: 16.50 km.
  • Desnivell positiu: 1100m (200m el corredor aproximadament).
  • Altura màxima i mínima: 2746m (Pui de Gerber) i 1753m (refugi de les Ares).
  • Durada: 6 hores.
  • Dificultat: alta (si es vol baixar esquiant). Trobem un parell de ressalts força verticals (60º) a la part inicial i central que si la neu està dura s’han de superar amb piolet tracció. A la part de dalt també agafa graus i s’estreny amb roca a banda i banda fins arribar al cim.
  • Material: esquís, pells de foca, grampons, piolet, arnés, 1 corda de 30m (emergència),reversopolitja autoblocantjoc de 7 tascons, cargols de gelpitons, bagues i cordinos.
  • Cartografia: Alpina Valh d’Aran.

Sortint del refugi de les Ares, pugem la pala inicial per endinsar-nos a la preciosa Vall de Gerber. Arribem a l’estany i davant nostra s’alça una de les grans joies de la vall, el Pui de Gerber. El corredor que volem fer és perfectament visible des de l’estany. Travessem l’estany i comencem a guanyar altura, sempre directes al Pui.

Travessan el preciós estany de Gerber.

Espectre de Broken, bones vibracions de camí a l’objectiu.

Des d’un primer moment amb el punt de mira fixat!

Després d’un flanqueig final arribem als peus del corredor. L’ascens amb piolet i grampons és ràpid i molt directe, amb tres ressalts de 65º que poden ser exigents segons les condicions de la neu. Un cop a dalt,l’espectacular roca foradada esdevé l’entrada i el pas previ a la panoràmica de la Vall de Ruda. Ens enfilem a la punta de la dreta, que és la que ens queda més a prop i que no cal escalar.

Arribant a la part alta, amb la curiosa roca foradada en forma de dòlmen.

Ambient de les grans ocasions des de la part alta!

El descens és realment complex, especialment amb esquís, ja que no permet cap error. Una caiguda seria fatal. Caminant, podem desfer les traces de pujada i montar un ràpel en els ressalts.

Entrada triomfal al corredor, passant per l’arc de triomf.

Tram central amb bona neu i girs de plaer.

Track activitat

Pui de Gerber

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *