Publicat per & arxivat en General.

Circular al Pic de Gerri, a l’extrem S del Parc Natural de l’Alt Pirineu, pujant pel corredor N i baixant pel corredor NO


Dades d’interès

Gran circular al Pic de Gerri, a la Vallferrera (Parc Natural de l’Alt Pirineu), sortint de la pista de la Molinassa. Depenent de la neu i les condicions de la pista es pot sortir del Pla de la Selva o del pàrking de dalt. Seguim la pista direcció al Pla de Boet. Quan la pista comença a ser GR, arribats a l’alçada del Pla d’Arcalís, entrem al circ de la dreta, deixant la zona boscosa i guanyant alçada amb tendència a l’esquerra del circ.
A la part dreta trobem la cara N del Norís, i a l’esquerra el corredor N del Pic de Gerri. La pujada és molt progresiva i a la part final comença un corredor de 100m aprox que ens obliga a posar grampons.

En vermell la ruta de pujada i en verd la de baixada

Ascens pel Clot de l’Olla, seguint el Barran d’Arcalís al circ entre el Norís i el Gerri.

Remuntant els 100m finals del corredor N del Pic de Gerri.

Arribats al coll, tram final d’aresta mixta fins a coronar el Pic de Gerri (2860m). Des del cim, calçem esquís i baixem uns 20m per l’aresta E fins a trobar una pala vertical i mantinguda que la part final canalitza en un embut (ressalt rocós de 15m aprox.).

Bona panoràmica de cim amb la zona de la Pica d’Estats i l’Ariege al fons

Baixem els primers 100m de pala i fem una diagonal a l’esquerra per entrar a un estètic corredor NW de 200m que ens permet esquivar el ressalt i esquiar fins a la base, just al circ de l’altre costat. El tram final s’obre i ens permet girs amples que van perdent pendent fins al plà.

Primers girs a la part alta del corredor NO del Gerri.

Variant esquerra a la sortida del corredor.

Variant dreta a la sortida del corredor! Augé airlines!

Baixem direcció al GR, sempre per l’esquerra i sense perdre massa alçada per poder retrobar el circ del Plà d’Arcalís.Un cop superada la paret rocosa del Pic de Gerri, treiem esquís i pugem uns 30m per tornar a posar esquís i baixar amb diagonal per retrobar el camí de pujada.

Línia de baixada a la cara NO del Pic de Gerri. A l’esquerra el Pic de Palomer i la baixada fàcil pel coll de la Portella.

Track del Pic de Gerri per la Molinassa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *