Publicat per & arxivat en General.

Descobrint la màgia del Capcir: de l’encant dels estanys de Camporells, a la grandesa del Petit Peric, el Puig Peric i el Puig de la Portella Gran.


Dades d’interès

  • Punt de sortida i arribada: poble de les Angles.
  • Distància total: 40 km aproximadament.
  • Desnivell positiu: 2200m.
  • Altura màxima i mínima: 2810m (Puig Peric) i 1595m (centre de les Angles).
  • Durada: 10 hores.
  • Dificultat: Mitja, espescialment pel desnivell acumulat si ascendim els Perics i el Puig de la Portella Gran. Si només fem la circular pel refugi de Camporells i el Puig de Pam, la dificultat és baixa.
  • Llocs destacats: estanys de Camporells, refugi de Camporells, Petit Peric, Puig Peric, Puig de la Portella Gran, Puig de Pam, Serra de Mauri, Vall de la Lladura, refugi Jaca de Canyades, ….
  • Material: botes de muntanyamotxilla 20-30 litrescantimploragps.
  • Cartografia: IGN Bourg Madame Mont Louis Col de la Perche.

Partint del poble dels Angles, l’atrevessem sencer i continuem per la pista forestal, fins a arribar a les ruïnes de les Iglesiettes, les restes d’un antic poble que va desaparèixer el Segle XIV per culpa de la pesta negra.

Seguim la pista i enllacem amb l’estètica Vall de la Lladura, un entorn salvatge i molt tranquil que ens permet endinsar-nos pel costat del riu, fins a trobar un desviament a la dreta per una pista que, en continu ascens cap a la dreta, se’n va a la zona alta de Formigueres, fins a trobar la pista forestal que ens durà a dalt de tot de la Serra de Maury (2428 m). Pujada insistent i continuada de 700 m de desnivell que va deixant enrera els arbres fins a treure el cap a la part alta, on la panoràmica ens regala unes vistes excepcionals.

Panoràmica de Les Angles des de la Serra de Maury.

Des del punt més alt de la Serra de Maury, la bellesa del Circ de Camporells no té preu, ambel Petit Peric, el Puig Peric i el Puig de la Portella Gran de guardes. Amb els estanys de Camporells a tocar, concreatment a sota els nostres peus, baixem per un sender molt directe fins al llac pricipal i el refugi de Camporells.


Aquí sorgeix la idea d’allargar la ruta i donar-li un toc d’alta muntanya pujant al Petit Peric, el Puig Peric (2810m), el Puig de la Portella Gran i el puig de Camporells per tornar fins als llacs de Camporell. Així que amaguem la bici i pugem pel sender de pedra descomposta directes al Petit Peric. Pujada molt física que en pocs minuts ens deixa al cim. Baixem per la carena de la dreta fins a conectar amb el Puig Peric. Seguim forts i baixem cap al coll que conecta amb el Puig de la Portella gran, amb alguna tram de desgrimpada i sempre per la part alta de l’aresta. Ens enfilem al Puig de la Portella Gran que ens regala unes magnífiques vistes de tot el que portem recorregut, així com del Parc Natural de la Dent d’Orlu i la zona de les Bulloses. Baixem per l’altre costat fins a culminar el darrer cim, el Puig de Camporells, des del cual recorrem tots els estanys de Camporells fins a recuperar la bicicleta.

Estany de les Bulloses a l’esquerra i estanys Blaus a la dreta, és el què amaga l’esquena del Puig Peric.

Magnífica vista del recorregut realitzat, des dels estanys de Camporells cap al Petit Peric i el Puig Peric a la dreta.

Els estanys de Camporells superiors, un espectacle totalment desconegut!

Estany Gros de Camporells amb l’estètic Puig de Camporells al fons.

D’aquí, retrobem el camí inicial i baixem a l’estany de l’Ànec, per seguir el sender ascendent que ens porta a la pista fins a trobar a l’esquerra un llom que ens condueix al Puig de Pam (2470m), pujant directes sense cap camí evident.

Cabirols i isards rondant per la zona, sempre et fan sentir més ben acompanyat!

Aquí dalt comença el gran descens fins al punt de partida. Desfem el cim i uns metres abans d’aquest baixem pels prats de la dreta, al principi sense camí visible fins a nèixer un sender que amb fites ens porta a la Cabana de la Balmeta i es va endinsant al bosc per una preciosa pista. Més avall la pista ens portarà al refugi de Balcere i al Llac de Balcere, un preciós parador per agafar aire i omplir l’estomac. Tot seguit farem un trosset asfaltat fins girar a l’esquerra per una divertida trialera (Itinerari BTT Nº 6) que ens deixarà a la pista de les Iglesiettes, on desferem el camí inicial fins a Les Angles.

Cabana de la Balmeta, una casa de pedra només apta pels amants dels hotels de muntanya 5*.

Track activitat:

Estanys de Camporells i Circ del Puig Peric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *