Publicat per & arxivat en General.

Ascens al Vallibierna per una gran via d’escalada. Culminar l’aresta cimera, el pas del cavall i Tuc de Culebras amb posta de sola ja és la cirereta.


Detalls tècnics

Fantàstica activitat que combina alpinisme i escalada en un entorn molt acollidor. Sortim del pàrquing de la pres de Llauset pel camí que envolta l’estany fins a trobar el GR. A la dreta aniríem al refugi, però nosaltres seguim rectes (esquerra) per envoltar el Vallibierna per la seva cara sud. Just en el moment que el camí creua el riu, pugem a la dreta directes a la paret, buscant un diedre perfecte molt visible. Aquí comença la via Nit de Lluna de 500m.

Flanqueig final fins a la reunió del primer llarg.

Iniciant el tercer llarg amb l’exigent i exposat pas de 6b.

El sisè llarg és el més perdedor i el que permet més opcions. Si seguim la línia evident de l’esperó de la dreta, la reunió queda a la canal de l’esquerra en un punt mol incòmode i amb molta fricció.

Superant la preciosa xemeneia i la posterior placa fins a la R8. Un llarg molt disfrutón que combina 5b/c a l’inici i final amb 4b a la part central.

Arribats dalt, tenim l’opció de baixar direcció al refugi o seguir l’aresta del Vallibierna fins al cim, fer el pas del cavall i culminar el Tuc de Culebras. Vam baixar al coll per seguir una aresta de roca que envolta la vall i que ens permetrà baixar al coll de Llauset per un camí de pedra. D’aquí fins al pàrquing és un camí molt directe i en excel·lents condicions, sempre seguint la llera del riu.

Ressenyes d’ ÒSCAR ALEMÁN i LUÍS ALFONSO, gràcies.

Track activitat

Circular Tuca Vallibierna i Culebras per la via Dia de Lluna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *