Publicat per & arxivat en General.

Destapant una de les valls més estètiques de la Cerdanya.


Detalls tècnics

  • Punt de sortida i arribada: poble d’Er.
  • Distància: 36km.
  • Durada aproximada: 7h (bicicleta), 9h (caminant).
  • Desnivell positiu: 1650m.
  • Altura màxima i mínima: 2827m (Pic de Finestrelles) i 1335m (poble d’Er).
  • Cartografia: Alpina Puigmal Vall de Núria Ulldeter

Ruta circular per realitzar a peu o en BTT (només recomenable a experts) en un entorn privilegiat de la Cerdanya. Sortint del preciós poble d’Er, pugem per la pista que guanya alçada paral·lela a la vall de l’antiga estació del Puigmal. Després d’un primer tram suau, comencen les curves tancades que ens permeten arribar a la part altra del bosc i entrar en un preciós Prat. Seguim per dins el bosc, sempre intentant anar per la part alta que separa les valls del Puigmal de la de Llo. És complicat trobar el camí correcte perquè hi ha infinitat de possibilitats que van en la mateixa direcció a diferents alçades. Molts acaben morint perquè son de bestiar, però si seguim directes i amb tendència ascendent acabarem superant el bosc de pint i plantant-nos als peus del Puigmal. Aquí el sender és molt més evident i marcat. Primer flanqueja per sota fins arribar a les Fonts del Segre (punt on neix de sota la muntanya aquest riu) i després comença un ascens d’esquerres ascendent direcció al coll de Finestrelles.

Després de borejar el Puigmal per sota des de les Fonts del Segre, enfilant camí del coll.

Arribanr al coll de Finestrelles amb el Puigmal d’Err darrera i el Puigmal més enllà.

Sender per la vessant de Núria que puja directa al Pic de Finestrelles.

Aquí tenim unes precioses vistes de la Vall de Núria. A la dreta la pujada al Al Puigmal i a l’esquerra el nostra destí, el Pic de Finestrelles (2827m). Dalt el cim, panoràmica perfecte de la Cerdanya i del Pirineu Oriental. Continuem carenejant cap al Pic de Núria fins arribar al coll que ens permet encadenar els Pics d’Eyne y de Noufonts.

Del Pic de Finestrelles fins al Pic de Núria i cap al coll de la vall d’Eyne.

La majestuosa i esbelta vall d’Eyne, plena de color i vida.

En aquest punt girem a l’esquerra i iniciem la baixada cap a la Vall d’Eyne. Un sender molt agraït i evident que comença fent esses i continua en diagonal per sobrepassar el riu trobar una zon de amb més vegetació. Entrem a la zona de bosc i la vall s’estreny, sempre amb el riu a la dreta. Passem un espectacular salt d’aigua i el refugi de l’Orri de Baix i seguim perdent alçada fins arribar al poble d’Eyne. Aquí agafem la carretera senyalitzada fins a trobar la pista del GR a l’alçada de poble de Lló que en torna al punt d’inici.

Track activitat

Pic de Finestrelles circular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *