Publicat per & arxivat en General.

Circular de gran bellesa en un entorn solitari: de les valls de Cregüeña i Coronas als glaciars de l’Aneto i la Maladeta


Dades d’interès

Tour circular que recórrer els massissos de les Maladetas i l’Aneto.
Sortint del pàrquing de la Besurta, remuntem els dos-cents metres fins al refugi de la Renclusa. D’aquí pugem al Ibón de la Renclusa per buscar la pujada directa al coll d’Alba, aconseguint els últims metres en grampons.

Metres finals fins al collada de Alba.

Posem esquís i comencem un llarg descens fins a la part superior de l’ibón de Cregüeña. El primer tram envolta el pic Bondidier per la cara S, passant per un coll que forma aquest cim juntament amb un de petit.
Arribats a l’ibó, posem pells i comencem l’ascens que deixa enrere la impressionant paret S de la Maladeta i el Pico Abadías i ens porta fins al coll de Cregüeña, creuant tota la carena que enllaça del Pico Aragüells fins al Pico Maldito.
Baixem uns metres per la cara sud i ràpidament comencem un llarg flanqueig ascendent per la cara S de la Punta Astor, la carena del Mig i el coll de Corones fins a arribar a la cara O de l’Aneto, als peus del corredor Estasen.
Posem grampons i traiem el piolet per remuntar l’estètic corredor, prenent la variant Petit Black que ens deixa a l’Agulla Daviu (3364m) després d’una petita grimpada sortint del coll. D’aquí destrepem fins al coll Estasen per flanquejar i buscar la cara S que ens porta directament al cim de l’Aneto (3404m).

Baixada divertida i llarga fins a Cregüenya.

Guanyant altura des de l’ibón de Cregüeña, per darrera la S de la Maladeta i el Pico Abadías.

Deixant enrere l’Aragüells i la cresta del Medio direcció a l’Estasen.

Deixant enrere la canal Estasen i entrant de plè a l’estètic corredor Petit Black. Al fons el collado de Coronas.

Passat el coll de l’Estasen, flanqueig i grimpada per la cada E fins dalt l’Aneto.

Temps just per menjar alguna cosa i la foto de record ja que el cel gris pot empitjorar en qüestió de segons. Travessem el pas de Mahoma per posar esquís i esquiar tota la glacera direcció al Portillón Superior.
Traiem esquís per afrontar la petita grimpada i el posterior flanqueig fins al desviament de la glacera de la Maladeta. Baixada directa fins a la Renclusa amb una neu cremeta al punt. Carreguem esquís a la xepa per calçar les sabatilles i arribar al cotxe en mitja hora.

 

Desfent el pas de Mahoma, sortejant blocs i la pluja que començava a remullar.

Descens de l’Aneto cap al glaciar. Salvant un cel amanaçador.

Activitat llarga i solitària per terreny salvatge enllaçant colls i la pujada més emblemàtica del Pico Aneto.

Track activitat

Circular Maladetes Aneto

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *